ett ställe där en massa saker möts

07 July 2005

Explosionerna hördes till stranden

Ovanligt tyst på stranden idag. Någon gång runt lunch började det gå upp för de flesta semesterfirarna att något hemsk hade hänt i London. De (få) engelsmännen som finns här sökte sig mot internetkaféet Cybersurfer för att få mer information. Spanjorerna verkade också mycket dystra. Förmodligen minns de sitt eget 11 september i Madrid, som var nästan identiskt med dagens attentat.

När det här skrivs, halv fyra på eftermiddagen, verkar siestan vara närmast total. Undantaget är de kaféer som har TVn på och där folk samlas för att mer nyheter och prata om det som skett. Min dåliga spanska gör att jag har svårt att hänga med i vad som sägs, men man hör ord som ”Londres”, ”terroristas” och ”al-Qaida” nämnas.

Kanal 1 och kanal 3 rapporterar nästan oavbrutet från London och parallellerna till vad som hände i Madrid påpekas gång på gång. Det har också nämnts flera gånger att Tony Blair, till skillnad från den förre spanska premiärministern Aznar inte svävat på målet när det gäller vem som står bakom attentatet. Han gick redan från början ut och pratade om terrorister och om jag uppfattat saken rätt så har även al Qaida nämnts vid namn.

För övrigt noterade jag att kanal 3 idag hade ett reportage om kaoset med soporna längs Costa del Sol och Costa Tropical. Soptunnorna fylls snabbt bär semesterfirarna nu börjar söka sig mot kusten. På vissa ställen liknar platserna där tunnorna står mer en soptipp än en gata.

Resultatet blir stinkande avfall – och massor med kackerlackor. Vid hade ett gäng kackerlackor som kilade runt vårt hus i går. Några tog sig till och med in i lägenheten (vilket fick Diana att nästan inte vilja gå och lägga sig). Men på kvällen hade vaktmästaren Joaquin placerats ut något slags gift och alla kackerlackor man såg låg på rygg och dog. I dag ser man inte en enda levande kackerlacka.

Idag önskar jag att det fanns ett lika enkelt sätt att göra sig av med terroristerna.

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

<< Home